Wroclaw Tıp Üniversitesi

WROCLAW TIP ÜNİVERSİTESİ

1950 yılında kurulan Wroclaw Tıp Üniversitesi (İngilizce: Wroclaw Medical University, Lehçe: Akademia Medyczna im. Piastów Śląskich), Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri alanlarında; İngilizce ve Lehçe dillerinde yüksek kalitede eğitim vermektedir. 300’ü uluslararası olmak üzere 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda, akademik personel sayısı 1.100’dür. Wroclaw Tıp Üniversitesinin en büyük ve en önemli yatırımı Eğitim Hastanedir. Klinik Merkez, toplam 9 binadan oluşmaktadır. Klinik Merkezi inşaatının ilk aşaması Ocak 2008’de tamamlanmıştır.
Wroclaw, zengin bir tıbbi geleneği olan bir şehirdir. Hastane 13. yüzyılda kurulmuştur. 1745 yılında Collegium Mediko-Chirurgicum kurulmasıyla da Tıp eğitimi verilmeye başlanmıştır. Eğitim süreci, üstün nitelikli uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmektedir.
Wroclaw Tıp Üniversitesi Erasmus programına dâhildir ve şu anda Wroclaw Tıp Üniversitesi uluslararası değişimde lider konuma sahiptir. Okul 39 uluslararası işbirliği anlaşmasına sahiptir. Özellikle Fransa, Almanya, İtalya, İsveç, İspanya, Hollanda ve İngiltere ile birlikte bu anlaşmalara imza atmıştır

İNGİLİZCE TIP EĞİTİMİ

İngilizce olarak altı yıllık bir tıp programı ve beş yıllık diş hekimliği programı sunmaktadır. İngilizce Bölümü 2003 yılında kurulmuştur. Eğitim sistemi, Avrupa kabul standartlarına uygun bir şekilde hazırlanmıştır.
İngilizce bölümü öğrencileri çoğunlukla; Norveç, Alman, Amerikan, İsveç ve Kanada vatandaşıdır. 2009/2010 öğretim yılı itibariyle Tıp Fakültesinde 258, Diş Hekimliği Fakültesinde de 58 öğrenci olmak üzere toplamda 309 öğrenci İngilizce eğitim almaktadır.
Wroclaw Tıp Üniversitesi bilimsel süreli yayınları,
Klinik ve Deneysel Tıp
Diş ve Tıbbi Sorunlar,
Polimer Tıp
Üniversitenin aylık bülteni olan Gazeta Uczelniana (www.gazeta.am.wroc.pl), üniversite yaşamı ve akademik olaylara dair haberler vermektedir

OKULDAN MEZUN OLAN ÜNLÜ BİLİM ADAMLARI

Alois Alzheimer – nörolog ve psikiyatrist, (Alzheimer Hastalığı)
Jan Ewangelista Purkyne – fizyolog,
Wiktor Bross – Cerrah, 1958 yılında Polonya’da ilk açık kalp ameliyatı yaptı.
Ludwig Hirszfeld – mikrobiyolog, kan grupları biliminin temelini oluşturmuştur.
Jan Mikulicz-Radecki – cerrahi profesörü,
Robert Koch – modern bakteriyolojinin kurucusu (Nobel Ödülü 1905 yılında).
Paul Ehrlich – Mevcut kemoterapi (Nobel Ödülü 1908) öncüsü.
Johan Pfannenstielow – Dünyada modern tıp yöntemiyle ilk sezaryen doğumu gerçekleştirdi.
Albert Neisser – dermatolog